Sekarang ni tengah dok gila tengok Cake Boss kat channel TLC. Gila2 punyer cake yang dia orang buat. Itulah, seni bukan setakat mencorakkan di kertas. Macam2 idea seni yang boleh kita hamparkan. Cakes... sweet, delicious and yummy...
Buddy Valastro pemilik kedai Carlos Bakery |
DAMYA'S DELIGHT! Taip je dekat seacrh engine yahoo, google atau apa saja damya's delight, akan keluarlah blog my cousin nih. Cerita sikit ya sejarah Damya's Delight ni.
Sebenarnya sepupu saya yang saya panggil Mek Ja, @ anak saya panggil Mak Ja, dia memang suka masak tapi just suka2 je w/pun kadang2 malas juga kan... Entah macam mana dia terpergi kursus pendek buat kek. Lepas tu dia rasa minat, dia mula serius pergi kursus, belajar dan ect. Rupa2nya dia memang ada 'patak siput' perkataan zaman2 dulu oghe kelate yang bermaksud tangan dia tu ada 'seni'
Sebenarnya cousin saya ni satu course dengan saya masa di USM dulu. Kami beza 4 tahun tapi sebab saya dan dia cucu perempuan paling tua, kami memang rapat sampai sekarang. Kira macam adik beradiklah. Anak-anak dia pun macam anak2 saya. Lepas abih degree, saya sambung diploma pendidikan tapi my cousin ni kerja. Bila dah kahwin dia mulakan bisnes ni dan Alhamdulillah ada kemajuan dari masa ke semasa. Nama Damya's Delight ni dari nama anak keduanya. Nur Damia yang asyik berangan nak jadi princess... eheheh
Bermula tahun 2009, hinggalah sekarang, boleh dikatakan setiap hari ada tempahan kek, cupcakes, muffin, variety of tart, cookies, chocolate dan ect. Saya rasalah kalau on-line punya bakery ni, di Kota Bharu, dia antara ter 'hottest' jugaklah!
Ini dia punyer alamat blog, http://damya-delights.blogspot.com/
Ini adalah antara hasil2 kreativitinya.
Maaf ye, tersesat, ni bukan kek, ni Giant Fruit Tart utk hantaran |
Ini antara cakes, cupcake mini cake yang banyak orang order utk hantaran kahwin, tunang, birthday n sebagainya. Sekolah lama saya SMK Sultan Yahya Petra 2, Kuala Krai, kalau nak buat jamuan, mesti order dari dia,m kek coklat lapis cream, sebijik cam kek coklat aiskrim kat Secret Recipe, kek carrot walnut, fuh.. marvellous, red velvet tak boleh cakaplah kenikmatannya. Selain kek, tat pun favourite jugak, cheese n fruit n egg tarts!
Roll gambar lagi... jamu mata...
fruit tart yang bila makan satu nak makan satu lagiks... |
Egg tart |
Cookies untuk doorgift |
Home made chocolate for gift |
Ini special cream puff... |
Untuk doorgift, birthday, memang berbaloi sebab harganya bagi sayalah kalau dibandingkan dengan mutu yang diberikan memang berbaloi baloi....
Roll on lagi
kek carrot walnut lapis cream cheese |
Ni lah kek coklat lapis2 yang sedap tu, Cupie yang order untuk makan2 di sekolah dia |
Ini kek bantal... |
muffin for doorgift |
Ini kek red velvet |
kek angry bird using piping jelly |
Kalau nak order, silakan, sekitar kota bharu, pasir mas, tumpat, machang, bachok, ada delivery....
ehehhe, nampaknya esok boleh mintak kek red velvet sebijik sebab promote... hahhahah
14 ulasan:
salam,saya nak tanya ada buat kelas blajar kek tak? saya ingin sertai.
Salam. Sori, baru baca komen. Setakat ni Damya's Delight tak buat kelas kek. Insyaallah dimasa2 akan datang. Nanti saya inform kat blog. Thanks
kak nak tempah kek utk tunang 1/2 ni boleh ke? boleh bgi contact no
Assalamualaikum blh dak pm harga giant fruit tart dan barbie kek dan kek 2 tier berbentuk hello kitty atau dideco hello kitty...time ksh ye
Assalamualaikum blh dak pm harga giant fruit tart dan barbie kek dan kek 2 tier berbentuk hello kitty atau dideco hello kitty...time ksh ye
waalaikumussalam. Harga kena tanya tuan punya bloglah, saya tolong kempen saja untuk dia. Boleh bukak blog 'Damya's Delight', Ada nombor telefon dan address. Insyaallah dia akan jawab pertanyaan... Tenkiu!
Assalamualaikum..yg damyadelight tu numbe tepon btrapa?xdak pon...
Klu bg desgn, bleh buat dop ikut kito nok?
Klu bg desgn, bleh buat dop ikut kito nok?
Maaf dik Siti Ros, sekarang ni tuan punya Damya Delight baru lepas bersalin jadi dia tak ambil tempahan sampai lah dia war warkan dlm blognya. Sori yer
Kdai kt mn ni ya
Kdai kt mn ni ya
ade nom hp die tak??
pm
Post a Comment