hujan, banjir dan gambar!

Hujan.....
Hujan dah tak berenti2 dah start dari hari ahad malam. Lebat sokmo-sokmo.
Isnin, saya ke Kuala Krai, ke sekolah sebab ada kelas ngan budak2. Dia orang nak ambil exam add maths hari rabu, hari ni lah... cadangnya nak dok situ sampai hari ni, abih exam baru balik!

Ma telefon 4, 5 kali masa saya tengah buat kelas petang kelmarin. Dia risau sebab paras air dah naik, tak tahulah air sungai ke, air hujan ke.... dia risau takut takleh balik kota bharu. Tersekat, naya! Yerlah, saya kena ke Kuala Lumpur, jadi BIBIK. Maklumlah, bibik adik balik Indon, saya dan ma kenalah tolong jaga anak2 adik! Tolong menolong kan amalan mulia...(guano2 pong mung kena bayar gaji aku lebih dari  gaji bibik! Aku ni bibik berijazah! hahhaha Monolog dengan adik) hahhahah, jangan mare, gurau jer... tapi gurau-gurau ada makna tuh...

Masa on the way balik semalam, berapa banyak kereta saya mengharung air yang banjir kat atas jalan. Punaylah kuat Cupie doa, risau takut kereta memamposkan dirinya di tengah jalan! Paling tinggi air kat Tunjong, dekat nak sampai wakaf che yeh. Fuh... masa tu dah maghrib, dah gelap so kereta depan tuh tak nampak air ke macamana dia brek mengejut. Mujurlah takdak kereta belakang kereta saya, kalau tak....
air banyak sungguh..... Dugaan... dugaan... Malaysia menang dengan Indonesia (ada kena mengena ke?)

Okay, kali ni nak cerita sikit pasal kenangan gambar lama... Actuallynya terbuka2 gambar2 lama tadi. Maklumlah hujan.... ada lah feeling sket2... hahahhah Tgk gambar kami bertiga ngan arwah abah cupie dah kuning2 dah bagian tepi so panggillah anak sepupu si Apit minta tolong touch-up2 sikit. Cantiklah pulak jadinya. Mari kita tengok gambar ek...

Masa raya tahun 2006 kalau tak silap. Kat Sg layar, sg petani
Masa kahwin 2001, di rumah ma, Kota Bharu.

Tak sangkalah pulak gambar boleh okay dibuat dek budak Apit tuh.... hehhehhe Slim sikit makcik Ah kat situ.... huahuahua.... la ni????? maintain.... maintain bulat!

Saja jer nak buh kat sini sebab gembira tengok gambar tuh. Mula2 bagi tadi yg gambar raya tuh, dah kuning2, siap bertampok2 taik lalat penuh, sebab saya buh dalam frame pada mulanya, bila buang frame saya buh kat album. Tuh yg jadi tak elok.

Okaylah, malam ni saya nak bagi resepi kuih yang paling best yang selalu ma buat! Ni pong nak pergi makan kuih tuh lah.... bestnyer!

0 ulasan:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails