Okay, hari tu saya dah ceritakan bagaimana nakn hiaskan trifle buah dalam bekas lutsinar yang besar, okay, hari ni kita hias dan buat trifle dalam bekas puding untuk makan beradap pengantin, ataupun untuk majlis-majlis tertentu. Okay, resepinya boleh roll on balik di
http://mamacupiecorner.blogspot.com/2012/04/cara-cara-menghias-trifle-buah-buahan.html
Okay, mari kita tgk cara-caranya
|
gelas yg telah dihias oleh bondaku |
|
buah-buahan segar |
|
Letak kek gulung, curahkan air koktel dan susun buah |
|
gambar dari sisi |
|
Nampak merah hijau tu yang bagi menarik |
|
Dah siap lapis kastad dan jeli, dekat2 nak keras jeli tuh, hiaslah dengan buah kat atasnya. Ini foto masa buat dalam bekas kaca sebabnya terlupa nak shoot sebelum tutup bekas ehehheh |
|
Dah siap, boleh disimpan dalm peti ais dulu bagi sejuk. Kemudian, hidangkan . Mesti lepas tu ada yang tanya, "Siapa yang buat ni, comellah!" ataupun, "tempah kat mana ni?" ehehheheh |
0 ulasan:
Post a Comment