MY 3rd Novel... DONA KARAN PENANG!

Salam
Dah berkurun tak berblog
Hari ni just nak kongsi novel baru saya, keluaran Disember 2015Banyak kisah sebenarnya novel ni. Kisah yang panjang dan hampir putus asa.

Sebenarnya novel ni saya ilhamkan dan panjangkan dari cerpen saya
'Man In Black Vs Dona Karan Penang'... saya pernah letak dalam blog juga sebelum ni
boleh baca di..

http://mamacupiecorner.blogspot.my/2011/10/man-in-black-vs-dona-karan-penang.html

Okay...
Saya pernah hantar kat penulisan2u dan yang bestnya... feed back tu sangat menggalakkan so saya pong terkeluarlah idea utk jadikannya sebagai novel!
Dedikasi buat sahabat2 di USM, especially di apartmen 8-9-8 Desa Universiti. (Ini cerita kita beb!)

Mula2nya tu berjalan lancar sampailah dah 70% dah manuskrip saya tu. Terjadilah satu peristiwa hitam. Semasa saya mengikuti perkehemahan iaitu seb guru pengiring pelajar ke Bachok, adalah satu tempat tu.... chalet urusetia di ceroboh. Habih semua barang berharga hilang termasuk laptop, handbag, handphone, camera dan byk lagilah. Yang saya terkilan dan sangta sedih sebabnya saya punya internal hard disk ada dalam handbag, itu je backup yang saya ada utk novel saya. Habis... hancusssss...!
lama jugaklah saya diam jer tak buat apa-apa then, saya teringat yang saya pernah post kat blog beberapa episod awal citer ni... dari situ saya buat berdikit2. Of course cerita dah jadi laing banyakkkkk... tapi plotnya sama lagi.

Tu kisah pertama. Kisah kedua.... bila dah siapkan manuskrip... saya hantar kat penerbit. Tahu tak apa jadi? Manuskrip kena reject! Adusssss.... rasa melelong2 kepala ni... tapi bila baca balik apa komen dari pihak penerbit... mmm betul jugak...apa yang dia orang mintak perbetulkan tu. Pada mulanya dah kaciwa habis dah... kira macam tak mau ubah dan biarkan aja cerita tu. Saya pun try tumpu untuk manuskrip baru... tapi... tak boleh.... kena ubah dan kena hantar jugak manuskrip tu sebab dah banyak masalah saya lalui dengan 'Dona Karan Penang' ni... huhuhu...
Alhamdulillah... akhirnya manuskrip saya diterbitkan dan sambutannya sangat baik dari kawan2, sedara mara, dan sahabat2 pembaca yang sudi baca dan beli novel ini yg tak seberapa dari saya.
Luv u all!


Pesta Buku 1 Malaysia

di Book Store

buku baru sampai
buku resepi yg saya kongsikan resepi dalam ketiga2 novel saya bg pembeli di Pesta Buku 1 MalaysiaBoleh dapatkan novel DONA KARAN PENANG di
http://jemariseni.com/js-novel/560-novel-umum-disember-2015-dona-karan-penang-fatihah-pauzihal.html

Saya kongsikan sedikit momen2 indah bersama DONA KARAN PENANG!
Dah ada di Kedai2 buku seluruh Malaysia...Terima kasih semua atas sokongan dan dokongan yang tak berbelah bagi pada saya yang tak ada apa-apa pun ni... Luv u alll!!!

0 ulasan:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails