Okay... roll on resepi!
SPAGETI SARDIN
1 peket spageti
1 sudu mentega
1 tin sardin besar (ayam brand/ yeo's/ kingcup/ marina) cari yg brand sket baru sedap
1 biji bawang besar Cina (warna kuning)
5 ulas bawang putih
1 biji cili merah besar
1 biji buah tomato belah 4 atau 6
1 sudu besar sos tomato
2 sudu besar sos cili
garam + gula secukupnya
****
1. Siram air di atas spageti (buang habuk2 kat spageti tu)
2. Rebus spageti dengan air dan mentega hingga lembut. Toskan.
3. Bawang putih didadu halus. bawang besar potong bulat atau belah 4.
4. Panaskan minyak. Tumis bawang putih dan bawang besar hingga wangi.
5. Masukkan sardin kesemuanya. Tambahkan air. Masukkan segala sos, cili, tomato dan perasakan.
6. Siap dan tuangkan sos bersama sardin di atas spageti! Mudah je kan!
sos sardin |
Tuangkan ke atas spageti. Cupi yang tuang tu yang tumpah merata tu.... |
Mmmm... |
Payahlah makan ngan garfu... ngan tangan je lah cepat sket! |
0 ulasan:
Post a Comment